مقالات قیر

خرید قیر

خرید قیر
امتیاز شما post

امروزه خرید قیر (Buying Bitumen) از شرکت ها و مجموعه های معتبر به یکی از مهمترین دغدغه های خریداران تبدیل شده است، به همین دلیل ما قصد داریم تا در این مطلب به این موضوع بپردازیم، لطفاً در ادامه با ما همراه باشید. همان طور که می دانید قیر (Bitumen) یکی از مواد اصلی و حیاتی در صنعت ساخت‌وساز، راه‌سازی و عایق‌کاری است. انتخاب درست نوع قیر، نحوه نگهداری، شرایط حمل‌ونقل و شناخت انواع آن، می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کیفیت نهایی پروژه و صرفه‌جویی در هزینه‌ها داشته باشد. در این مقاله قصد داریم راهنمایی کامل برای خرید قیر ارائه دهیم تا با آگاهی بیشتری نسبت به این فرآیند اقدام کنید.

قیر چیست و چه کاربردی دارد؟

قیر ماده‌ای سیاه‌رنگ و چسبنده است که به‌طور طبیعی یا از پالایش نفت خام به‌دست می‌آید. مهم‌ترین کاربردهای آن عبارتند از:

  • راه‌سازی و آسفالت‌کاری
  • عایق‌کاری رطوبتی ساختمان‌ها
  • تولید ایزوگام
  • صنایع شیمیایی و رنگ‌سازی

انواع قیر و کاربردهای آن

قیر به عنوان یکی از مواد اصلی در صنایع مختلف به کار می‌رود که استفاده های گوناگونی از آن می شود و جزو مهم ترین محصولات در زمینه عایق رطوبتی است. از جمله کاربردهای قیر می‌توان به استفاده در راهسازی و ساختمانی اشاره کرد؛ زیرا در تهیه آسفالت برای ساخت جاده‌ها، فرودگاه‌ها، پل‌ها و مسیرهای دیگر استفاده می‌شود. همچنین در صنایع نفت و گاز، قیر به عنوان یک ماده افزودنی در تولید آسفالت و محافظت از سازه‌های فلزی در برابر خوردگی به کار می‌رود.علاوه بر آن در صنعت ساخت و ساز، قیر به عنوان یک عایق حرارتی و آب بندی نیز استفاده می‌شود که می توان نتیجه گرفت متداول ترین استفاده از قیر، مربوط به عایق کردن سطوح می باشد. همچنین در تولید محصولاتی مانند رزین‌ها، چسب‌ها و افزودنی‌های ساختمانی، قیر نقش بسیار مهمی دارد اما در کل، قیر به عنوان یک ماده چسبنده، ضدآب و مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، در صنایع مختلف کاربردهای متعددی دارد.

پیشنهاد سیمین زرینه به شما:  قیر پلیمری چیست؟

قیر خالص

به طور کلی، به قیر استخراج شده از نفت یا کانی های خاص، قیر خالص گفته می شود. که می توان آن را با توجه به منشأ آن طبقه بندی کرد. قیر خالص نیز تحت فرایندهای دیگری قرار می گیرند تا خواصی را که مورد نظر است به دست آورد و همین موارد نیز انواع مختلفی از قیر را تشکیل می دهند.

قیر طبیعی با تبدیل تدریجی نفت خام و تبخیر نوسانات آن در طول سالیان زیادی، به دست می آید. این گونه قیرها معمولاً بادوام تر از قیرهای نفتی هستند و به صورت خالص در طبیعت یافت می شوند. به طور کلی، قیر دارای خواصی مانند محلول پذیری بالا در محلول های آلی، خلوص بالا و خواص ثابت، وزن مولکولی بالا و محتوای نیتروژن بالا است.

عایق رطوبت

در واقع، قیر طبیعی نوعی هیدروکربن آلی و بهترین عایق رطوبت در طبیعت است. همچنین بسته به نوع و کیفیت آن دارای نقطه نرم شدن ۱۳۰ تا ۲۵۰ درجه سانتیگراد است و اهمیت آن در کاربردهای غیرنظامی و حرارتی بالا است. از قیر به عنوان ماده اولیه جایگزین و افزودنی در کاربردهای مختلف از جمله پروژه های ساختمانی و به ویژه راه سازی استفاده می شود.

همچنین قیر دمیده با دمیدن هوای گرم به داخل قیر خالص در فاز نهایی تصفیه، به دست می آید. در این فرایند هوای گرم در دماهای ۲۰۰ تا ۳۰۰ درجه سانتی گراد با لوله های سوراخ دار به داخل محفظه قیر وارد می شود.

انواع قیر بر اساس استاندارد و کاربرد

1. قیر نفوذی (Penetration Grade Bitumen)

این نوع قیر بر اساس درجه نفوذ (Penetration) طبقه‌بندی می‌شود و مناسب برای آسفالت‌کاری و راه‌سازی است. متداول‌ترین نوع آن قیر 60/70 است.

2. قیر اکسیده (Blown Bitumen)

از دمیدن هوا در قیر خالص به‌دست می‌آید و در عایق‌کاری و ایزوگام بسیار کاربرد دارد. مانند قیر 85/25 یا 90/15.

3. قیر محلول (Cutback Bitumen)

با حلال‌های نفتی ترکیب شده و بیشتر در مناطق سردسیر و پروژه‌های خاص استفاده می‌شود.

4. قیر امولسیونی (Emulsion Bitumen)

ترکیبی از قیر و آب با مواد امولسیون‌کننده است. سازگار با محیط زیست و مناسب برای مناطق مرطوب.

خرید قیر بشکه ای

به گفته قیر فروشی سیمین زرین، قبل از خرید قیر بشکه‌ای باید حتما ابتدا نیازها و مکانی که می خواهید آن را به طور کامل عایق کنید مشخص کنید، سپس مقدار مورد نیاز و استانداردهای مربوط به پروژه را در نظر بگیرید. در مرجله بعدی شما مشتریان عزیز باید به دنبال خرید قیر بشکه ای از فروشندگان معتبر بروید که کیفیت بالایی در تمامی محصولات خود از جمله قیر بشکه ای داشته باشند و کیفیت و همچنین اصالت محصول خود را به طور کامل تضمین کنند. در نهایت، موقع خرید قیر بشکه ای باید مواردی از قبیل نوع قیر(شل، سفت، مخلوط)، درجه حرارت نرم شدن، وزن بشکه، قیمت، شرایط پرداخت و حمل و نقل را مورد بررسی دقیق قرار دهید تا بهترین انتخاب را برای عایق سازی خود داشته باشید.

پیشنهاد سیمین زرینه به شما:  فروش قیر در شیراز

قیر شل

اولین نوع قیر که بسیار مشهور است قیر شل به اصطلاح 70*60 می باشد. شاید برایتان سوال پیش بیاید که این نوع قیر چه تفاوتی با سایر قیر ها دارد. در پاسخ به این سوال بهتر است بدانید که قیر شل چسبندگی بیشتری نسبت به سایر قیر ها دارد. علاوه بر آن جالب است بدانید که قیر شل به دلیل شل بودن روان تر از قیر مخلوط و سفت می باشد.

استاندارد استفاده از قیر شل به این صورت است که شما باید حتماً این قیر را به عنوان لایه زیرین و در لایه اول استفاده کنید .یکی از دلایل خرید قیر شل در لایه اول این است که به دلیل روان بودن این قیر، تمامی درز ها و خلل و فُرج پر شود که بسیار مهم می باشد. همچنین به دلیل چسبندگی بالا حتماً باید در لایه اول از این قیر استفاده کنید تا گونی عایق بندی به راحتی به ملات زیرین بچسبد.

قیر مخلوط

دومین نوع از قیر، به اصطلاح قیر مخلوط ۲۵*۸۵ می باشد. جالب است بدانید این نوع غیر از ترکیب به نسبت مساوی قیر و قیر سفت می باشد. معمولاً برای عایق کردن روی کار از قیر مخلوط استفاده می شود. دلیل استفاده از قیر مخلوط این است که چسبندگی کمتری دارد تا پیمانکار راحت بتواند مراحل بعدی قیر و گونی (کاشی کاری و موزائیک کاری) را انجام دهد.

یکی دیگر از مزایای قیر مخلوط این است که بر روی کار به سادگی با حرارت آفتاب در فصل گرما مذاب نمیشود که این نکته بسیار مهم است.

قیر سفت

نوع دیگر قیر ، قیر سفت می باشد که چسبندگی پایینی دارد که به اصطلاح 15*90 شناخته می شود و برای مصارف صنعتی مانند کارخانه های رنگ استفاده می‌شود. و در بعضی از شرایط در ساختمان به جای قیر مخلوط به نسبت کمتر به همراه قیر شل استفاده می‌شود. بهتر است بدانید از این نوع قیر در مناطق گرمسیری به جای قیر مخلوط بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد که مقاومت آن بیشتر از قیر مخلوط در مقابل آفتاب شدید در مناطق جنوب کشور می باشد. قیر در ظروف مختلف تخلیه می‌شود که پر مصرف ترین آنها قیر بشکه ای میباشد. بهتر است بدانید استاندارد وزن برای خرید قیر بشکه ای ۲۰۰ کیلو گرم می باشد که به اصطلاح قیر بشکه ای سر پر می نامند. معمولاً مشتریان خرید قیر بشکه ای در تهران را برای استفاده در متراژ های بالا انجام می دهند. استفاده استاندارد مصرف این بشکه ها، برای هر ۱۰۰ متر مربع دو و نیم بشکه و یا ۵۰۰ کیلوگرم برای دولایه قیر و گونی است.که به عبارتی برای هرمتر مربع ۵ کیلو گرم می باشد.

پیشنهاد سیمین زرینه به شما:  فروش قیر در تهران

برای اطلاع یافتن از قیمت قیر بشکه ای در تهران می توانید در هر ساعت از شبانه روز با شماره ثبت شده در سایت تماس بگیرید

نکات مهم در خرید قیر

1. تعیین نوع پروژه

پیش از خرید قیر، باید نوع پروژه و شرایط اقلیمی را مشخص کنید. قیر مناسب پروژه راه‌سازی با قیر مورد نیاز ایزوگام تفاوت دارد.

2. بررسی استانداردها و گواهی‌ها

قیر باید مطابق با استانداردهای بین‌المللی مانند ASTM یا استاندارد ملی ایران باشد. بررسی گواهی‌نامه‌های کیفی تولیدکننده بسیار مهم است.

3. بررسی ویژگی‌های فیزیکی

ویژگی‌هایی مانند نقطه نرمی، درجه نفوذ، ویسکوزیته و محتوای خاکستر باید مطابق با نیاز پروژه باشد.

4. بسته‌بندی و حمل‌ونقل

قیر در بسته‌بندی‌های بشکه‌ای، فله‌ای یا بگ (Jumbo Bag) عرضه می‌شود. حمل‌ونقل آن باید با رعایت نکات ایمنی انجام شود.

قیمت قیر

قیمت قیر معمولاً به وزن و نوع قیر، بازار محلی، شرایط فروشنده، عرضه و تقاضا در بازار، و شرایط معاملاتی مرتبط با حمل و نقل، پرداخت و سایر عوامل وابسته بستگی دارد. به گفته وب سایت معتبر سیمین زرین که بزرگ ترین فروشگاه عایق رطوبتی تهران است، قیمت خرید قیر ممکن است به طور کلی متغیر باشد و در بعضی از شرایط در هر بازار و منطقه متفاوت باشد. بهتر است بدانید قیمت تمامی عایق های رطوبتی وابسته به نرخ نفت جهانی، تقاضا و عرضه در بازار جهانی، و تغییرات ارزش ارزها مرتبط می‌شوند.

قیمت قیر چگونه تعیین می‌شود؟

قیمت قیر به عوامل متعددی بستگی دارد:

  • قیمت نفت خام
  • نرخ ارز
  • نوع و درجه قیر
  • هزینه‌های حمل‌ونقل
  • محل تحویل (EXW، FOB، CIF)

نکته: قیمت قیر صادراتی ایران معمولاً بر اساس نرخ فوب بندرعباس تعیین می‌شود.

جمع‌بندی و توصیه نهایی

خرید قیر بدون شناخت دقیق نوع مورد نیاز و مشخصات فنی آن، می‌تواند باعث بروز مشکلات اجرایی و اقتصادی شود. توصیه می‌شود پیش از خرید، با مشاوران تخصصی در این حوزه مشورت کنید و حتماً از تأمین‌کنندگان معتبر و دارای مجوز رسمی خرید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *